Multi dintre alegatorii republicani din SUA sunt in favoarea bombardarii regatului Agrabah, orasul fictiv din filmul de desene animate Aladdin, arata rezultatele unui sondaj recent.

Si alegatorii democrati, desi in numar mai mic, vor distrugerea orasului in care locuiesc Aladdin, printesa Jasmine, Abu, Iago, covorul fermecat si, desigur, duhul, scrie Mashable.

Potrivit companiei care a comandat sondajul, Public Policy Polling (PPP), 30% dintre alegatorii republicani chestionati au afirmat ca sprijina bombardarea tarii imaginare, in timp ce 13% s-au opus unei astfel de actiuni.

Ideea de a include in sondaj intrebarea despre Agrabah le-a venit celor de la PPP dupa ce au urmarit o dezbatere republicana recenta, al carei principal subiect a fost Orientul Mijlociu si amenintarea reprezentata de islamul radical.

„Ne-a venit ideea sa vedem cat de departe se poate ajunge – daca oamenii vor sprijini din reflex bombardarea unei tari care suna vag a Orientul Mijlociu”, a explicat un purtator de cuvant al PPP, Jim Williams.

Totodata, 19% dintre votantii democrati s-au exprimat in favoarea distrugerii Agrabahului, in timp ce 36% s-au opus bombardarii.

In cadrul sondajului, republicanii au mai fost intrebati daca islamul ar trebui sa fie ilegal in Statele Unite, iar 26% dintre participanti au raspuns afirmativ.

C.S.