Aproximativ 2.000 de clujeni s-au adunat astăzi pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, unde au protestat în semn de susținere față de familiile creștine persecutate de autoritățile norvegiene. Copiii familiilor creștine au fost confiscați fără anunț prealabil și plasați fără voia lor în familii surogat pe motiv că ar fi fost îndoctrinați religios de către părinți.

La miting au fost prezenți reprezentanți ai Bisericii Ortodoxe Române, ai greco-catolicilor, penticostalilor și baptiștilor.

”Suntem alături de atâtea alte familii care trăiesc o dramă asemănătoare în lumea de astăzi, știute și neștiute. Felicit pe toți care v-ați adunat aici nu ca să apărați o cauză confesională, cum adesea s-a spus în legătură cu acest trist eveniment, ci cauza dramei și a suferinței unei familii. Trăim un timp în care se încearcă normalizarea și instituționalizarea anormalului. Nu putem să acceptăm asta, iar această normalizare a anormalului să fie definită eufemistic ”valori europene”, fără Dumnezeu, fără Evanghelie, fără Iisus, fără sfințenie. Nu putem accepta o astfel de lume, indiferent de confesiune. Cine crede astăzi că lupta este pentru identitate confesională, se înșeală. Astăzi lupta este pentru identitate creștină. Nu se spune, când mor creștinii cu zecile și sutele, că au murit ortodocșii, că au fost uciși greco-catolicii ș.a.m.d. ci că au fost uciși creștinii, de aceea trebuie să strângem rândurile, toți să fim misionarii și evanghelicii lui Iisus. N-am făcut nimic astăzi dacă ne întoarcem acasă și nu suntem fiecare în parte mesagerii mesajului de aici, pentru întreaga Lume, nu doar pentru Europa. Distrugerea familiei creștine duce la distrugerea societății în care trăim pentru că este distrusă celula de bază a societății. Pe noi, ca părinți, s-ar putea să ne întrebe mâne copiii noștir, nepoții noștri, ce istorie ați scris, dragi părinți și bunici, ce ne-ați lăsat în urmă? Suntem responsabili de viitorul lor, absolut toți, indiferent de identitate confesională, de ziua de mâine. Nu mai putem să acceptăm ideea că putem să trăim într-o societate fără Dumnezeu, fără familia creștină. Drama acestei familii trebuie să fie drama fiecăruia dintre noi. Moșii și strămoșii noștri – cei mai în vârstă știți – care au avut 7 sau 10 copii și desculți, uneori, și dezbrăcați, și flămânzi, așa mergeau la școală și la rugăciune, nu și-au împrumutat copiii azilelor de protecție în care să fie crescuți marionete pentru societatea viitoare, ci pruncii au stat în familia lor, cum a fost: greu, ușor, trist, dar au avut bucurie în familie. Din acele familii, astăzi, sunt oameni de nădejde ai acestei societăți, oameni cu caracter. Trebuie să lucrăm toți ca evanghelia de mâine a lui Iisus să nu fie o evanghelie a societății așa cum o vrea ea, fără ideea că pentru păcat vom da seama, lucru care se încearcă să fie scos din Evanghelie. De ce ne înspăimântați voi, creștinii, cu o astfel de evanghelie? n-aveți voie să ne spuneți de păcat, n-aveți voie să ne spuneți despre plata pentru desfrânare! Misionari în lume pentru apărarea vieții, pentru apărarea vieții creștine, pentru apărarea valorilor spirituale ale umanității și pentru aăprarea evangheliei lui Iisus, avem un rost pe acest pământ”, a precizat pr. prof. univ. dr. Stelian Tofană.

Vorbitorii au afirmat că Dumnezeu lucrează în cele mai grele situații și transformă ușor un necaz în bucurie. La fel și cazul familiilor de creștini persecutate în Norvegia au adus în stradă creștini de pe toate continentele, care arată că sunt dispuși să acționeze pentru apărarea familiei tradiționale.

NapocaNews

bodnariu cluj napoca

bodnariu cluj napoca1