România trebuie să transmită la Bruxelles că nu mai acceptă cotele de imigranți, a susținut fostul președinte Traian Băsescu, într-o intervenție telefonică la emisiunea Talk B1, moderată de Mihai Duță pe B1 TV. Declarațiile au fost făcute în contextul în care presa germană a scris că aproximativ o mie de bărbaţi proveniţi din ţări arabe şi nord-africane au agresat sexual şi au jefuit zeci de femei în centrul oraşului Koln. Mai multe anchete au fost declanțate.

”România nu are decât o singură soluție: să-și schimbe punctul de vedere și să susțină că nu acceptă strămutări de populație. Este și o cerință a Constituției. Ce am văzut la Koln s-a petrecut și în alte orașe unde sunt refugiați islamiști din statele musulmane și am convingerea că diferențele culturale vor face extrem de grea conviețuirea unui nunăr atât de mare de islamiști cu populația creștină de pe continentul european.

Putem să spunem că refuzăm cotele așa cum Olanda spune ”nu veți intra în Schengen!”, deși acesta e un drept al nostru din tratate. Cum spune Olanda ”nu veți intra în Schengen!”așa și România spune ”nu mai primim cote!”. Noi avem un drept garantat prin tratat, iar Olanda spune verde-n față ”nu”.

Vorbim de un stat care poate la un moment dat a crezut că se rămâne la 1.800 de refugiați pe care credea că îi poate gestiona, dar s-a mărit cota la 6.000 și nici nu s-a făcut ultima repartizare pentru că au intrat peste un milion de islamiști anul trecut. Vor intra mai mulți refugiați decât în 2015 pentru că politicienii europeni au vorbit, dar nu au făcut nimic pentru consolidarea frontierelor. Ce facem acum cu mijloacele existente este ce am făcut și până acum”, a declarat fostul președinte.

Băsescu a mai susținut că acestea sunt chestiuni de interes național și de constituționalitate: ”Președintele României, ca responsabil legal al statului român, e cel care trebuie să meargă la primul Consiliu sau să notifice Bruxellesul că România nu mai acceptă cotele de refugiați. Poate să-l delege pe Ciolos să facă asta”. Acesta s-a referit și la încercările Marii Britanii și ale Poloniei de a limita ajutoarele sociale acordate imigranților. ”Sunt două lucruri total diferite. Statele membre nu au decât să emită legi prin care refugiaților să li se acorde un nivel de asistență socială mai mic, dar România face o greșeală incalculabilă să accepte ca o lege europeană să nu fie aplicată cetățenilor săi, or legislaț ia europeană spune că cetățenii UE trebuie tratați din punct de vedere al asistenței sociale în mod egal cu cetățenii țării tale. Ce face Polonia e o eroare strategică.

În momentul în care președintele României ar spune că nu acceptă cote de refugiați se va găsi probabil cancelarul austriac să spună că ni se vor tăia banii alocați de UE. Și noi vom spune atunci ”o să vă tăiem și noi Petromul”, conform B1.

Ei te calcă în picioare zâmbind și cu papionul la gât. Trebuie să se înțeleagă că e o poziție fermă și că există o linie roșie peste care un stat nu trece.Eu am folosit această expresie de câteva ori și s-a înțeles. Ungaria a deschis un proces pentru sistemul ăsta cu cote și un ministru dintr-o veche țară europeană a spus și el că va deschide un proces împotriva statelor ce nu acceptă cote. Hai la judecată, dar până ne judecăm nu vă accept cotele””, a mai susținut Traian Băsescu.

NapocaNews