Mii de persoane au participat la Revelion în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, unde Primăria a organizat concerte, jocuri de lumini şi focuri de artificii, iar primarul Emil Boc a deschis o stică mare de şampanie pe scenă şi a efectuat numărătoarea inversă până la intrarea în 2016.

Mii de persoane s-au adunat în noaptea de Revelion în Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, unde au asistat la concertele susţinute de Magda Puskas&Friends, Semnal M şi Viţa de Vie.

Înainte de miezul nopţii, pe scena instalată în piaţă a urcat primarul Emil Boc cu un steag tricolor în mână şi care a deschis o sticlă mare de şampanie, efectuând numărătoarea inversă până la intrarea în noul an.

Boc a spus că oraşul este primul din România care a avut în 2015 statutul de Capitală Europeană a Tineretului ce a pus definitiv Clujul pe harta Europei, titrează Mediafax.

revelion2016-cluj2-vasile-magradean

”Au fost cu 20% mai mulţi turişti, peste 20 de milioane de euro atraşi în economia locală, peste 3.500 de activităţi au fost organizate. Am intrat acum în finala pentru titlul de Capitală Culturală Europeană 2021 şi să sperăm că noi vom fi această capitală. În anul 2016 şi în 2017, Clujul va fi gazda unor importante evenimente sportive, la Sala Polivalentă vom avea Campionatul European de Gimnastică, Campionatul European de Baschet, tenis cu Simona Halep. Ne pregătim să facem din Cluj-Napoca cel mai frumos oraş de pe Pământ, în care să trăm, să ne simţim bine şi să muncim. Cele rele să se spele, cele bune să se adune”, a spus Boc.

După discurs au urmat jocuri de lumini şi focuri de artificii, care au durat 15 minute, iar de la ora 00.15 a avut loc un concert susţinut de Aldo&Tzika Sax Orchestra.

Primăria Cluj-Napoca a pus la dispoziţia celor prezenţi în Piaţa Unirii 700 de şampanii.A fost unul dintre cele mai frumoase revelioane în stradă din România, după modelul Vienei.

NapocaNews

 

revelion2016-cluj5-vasile-magradean