Gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) a afirmat, în revista sa Dabiq publicată marți, că doi dintre autorii atacurilor din 13 noiembrie de la Paris sunt irakieni, potrivit AFP.

Pe ultima pagină a revistei, SI a publicat fotografiile a nouă indivizi, având ca fond o poză din Paris și ca titlu „Doar teroare”. În timp ce mai mulți dintre ei au adjectivul „al-Belgiki” (belgianul) alăturat pseudonimului lor sau „al-Faransi” (francezul), doi sunt numiți „al-Iraki” (irakianul).

Dintre cei trei kamikaze care s-au aruncat în aer pe 13 noiembrie la Stade de France, doi aveau pașapoarte siriene falsificate înregistrate printre migranții care au tranzitat Grecia. Mai multe apeluri la identificarea lor pe bază de fotografii au fost difuzate, însă fără rezultat, titrează Agerpres.

Comise de cel puțin nouă jihadiști repartizați în trei echipe de comando, atentatele sinucigașe din vecinătatea Stade de France, focurile de armă în rafală contra clienților aflați pe terasele mai multor cafenele și masacrul din sala de concerte Bataclan din Paris s-au soldat cu 130 de morți și sute de răniți.

NapocaNews