Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 în clasamentul mondial WTA și principala favorită la cîștigarea turneului de la Sydney, a părăsit întrecerea auistraliană în semifinale.

Românca a fost învinsă în penultimul act al competiției de rusoaica Svetlana Kuznetsova în trei seturi, scor 6-7, 6-4, 3-6. Două ore și 45 de minute de joc, efectiv, a durat înfruntarea dintre Halep și Kuznetsova.

Partida ar fi trebuit să se dispute, joi dimineața, dar a fost amânată 4 ore și 40 de minute din cauza condițiilor meteo nefavorabilă.
Reprogramat, meciul a fost ulterior întrerupt temporar la scorul de 4-3 în favoarea rusoaice și oprit definitiv, la scorul de 5-4

pentru Halep. Pentru performanța sa de la Sydney, Simona va încasa un cec în valoare de 36.000 de dolari și va primi 185 de puncte în clasamentul mondial al jucătoarelor de tenis.

În finala turneului de la Sydney, Svetlana Kuznetsova o va înfrunta pe portoricana Monica Puig, care a profitat de retragerea elveţiencei Belinda Bencic după primul set, adjudecat de Puig cu 6-0.

Paul Panait