Cazul agresiunilor de la Koln în noaptea dintre ani nu este singular. În noaptea de Revelion, în Finlanda, la Helsinki, s-a înregistrat un număr neobișnuit de cazuri de hărțuire sexuală, a anunțat joi poliția finlandeză, conform AFP. Agresiuni sexuale împotriva femeilor au fost comise și la Zurich în noaptea de Anul Nou, a anunțat joi poliția elvețiană într-un comunicat.

Forțele de ordine finlandeze care au patrulat în noaptea de Revelion au constatat „numeroase fapte de hărțuire sexuală” în piața centrală din capitala Finlandei, unde se aflau mii de persoane participante la petrecere, însă fără să fie depusă vreo plângere.

Au fost raportate în schimb trei cazuri de agresiuni sexuale, două urmate de plângeri, în cea mai mare gară din Helsinki unde erau strânși circa 1.000 de solicitanți de azil, în majoritate irakieni, conform unui comunicat al poliției. Suspecții, trei solicitanți de azil, au fost fost plasați în arest.

„Nu au existat cazuri de hărțuire în noaptea de Revelion nici anul trecut, nici cu alte ocazii. Este un fenomen cu totul nou la Helsinki”, a declarat adjunctul șefului poliției din oraș, Ilkka Koskimaki.

NapocaNews

 

ge