Nemţii s-au săturat de cancelarul Angela Merkel şi de politica CDU privind primirea de imigranţi musulmani. Tot mai mulţi germani se revoltă pe inactivitatea statului german, incapabil să-şi apere cetăţenii de agresiunile imigranţilor musulmani. S-a creat fenomenul miliţiei civile.

Populaţia germană vrea să-şi facă singură dreptate imediat după ce atacurile sexuale de la Koln au ajuns să fie puternic mediatizate. S-a întâmplat şi fenomenul de care le era teamă autorităţilor germane – civilii şi-au pus gând să se organizeze într-o miliţie şi să patruleze străzile pentru a proteja populaţia germană.

În Dusseldorf, peste 3.000 de bărbaţi s-au înscris în această miliţie civilă. Desigur, cu toţii ştim că Germania are nişte antecedente care au marcat istoria secolului XX, şi nu este de mirare că pe fondul unei simpatii tot mai mari a extremei de dreapta, autorităţile încearcă să păstreze spiritele cât mai calme. Dar ce se va întâmpla dacă lucrurile vor scăpa de sub control, dacă populaţia civilă simte că nu este suficient de bine protejată în faţa unui val de astfel de atacuri? Vor ieşi miliţienii civili cu bâtele în stradă? Analistul Christian Tămaş crede că da, titrează  Adevărul.ro. „Şansele sunt destul de mari, dacă Germania, care găzduieşte cel mai mare număr de migranţi, nu va reuşi să-şi redefinească rapid legislaţia nu atât pentru a sancţiona, cât, mai ales, pentru a preveni atacurile de tipul celor de luna trecută. Iar acest lucru este valabil şi pentru celelalte ţări europene care se confruntă sau se vor confrunta cu fenomenul migraţiei musulmane. Ceea ce va trebui evitat cu orice preţ este extinderea sentimentelor xenofobe anti-musulmane în rândul popoarelor europene, deoarece acest lucru este susceptibil de a duce la o extremizare şi mai accentuată a poziţiilor musulmanilor care trăiesc pe continentul nostru”, a explicat analistul.

Patrulele anti-islamiste se pot vedea deja pe străzile oraşului Dusseldorf, fapt ce aduce o stare de securitate nemţilor, neîncrezători în poliţia oficială subordonată politicii de islamizare a cancelarului Angela Merkel.

Marius Sălăjean

npd