Patriarhia Română anunță că „a luat act cu îngrijorare” de situaţia critică în care se află familia Bodnariu din Norvegia din cauza separării forțate a celor cinci copii de părinții lor, în urma deciziei autorităților locale norvegiene.

„Considerăm că, independent de motivele legale invocate de autorităţi, rolul părinţilor, respectiv al familiei, trebuie să rămână prioritar în creşterea şi educarea copiilor, fapt care nu exclude cooperarea cu statul. Din această perspectivă, Biserica susţine permanent familia ca fiind cadrul natural pentru nașterea, creșterea şi educarea copiilor în spiritul valorilor fundamentale pentru cultura şi civilizaţia europeană de sorginte creştină. Ne exprimăm speranţa că printr-o analiză obiectivă a cazului familiei Bodnariu de către factorii responsabili din Norvegia se va ajunge la reintegrarea firească a celor cinci copii în familia în care s-au născut şi au crescut”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei, intitulat „Solidaritate cu familia Bodnariu”.

Statul norvegian a confiscat cei cinci copii ai familiei Marius și Ruth Bodnariu pentru adopții naționale sau internaționale.

NapocaNews

marius-si-ruth-bodnariu