Jihadiștii organizaţiei teroriste ISIS (Statul Islamic) şi-au asumat atentatul din Derbent (Daghestan), declarând că au atacat o reuniune a membrilor forţelor de securitate, anunţă compania SITE Intelligence Group, care monitorizează activitățile organizațiilor teroriste.

„Soldații Califatului au reuşit să atace un grup de ofițeri ruși în Derbent, în sudul Daghestanului, ucigând un ofițer și rănind pe alţii” – anunţă SITE, care citează o declaraţie a ISIS. Organizația subliniază că mesajul ISIS a venit la câteva ore după atacul din Daghestan.

Atentatul din Derbent a fost primul de pe teritoriul Rusiei care a fost revendicat de gruparea terorista ISIS, titrează Independent.md.

Anterior, mass media rusă a raportat că înainte de miezul nopții de 29 decembrie, dintr-o zonă împădurită a fost deschis focul asupra unui grup de vizitatori ai cetății antice Naryn-Kala din Derbent, sudul Daghestanului. În urma atacului a fost ucisa o persoană – un angajat al departamentului de frontieră al FSB din Daghestan, iar alte 11 au fost rănite. Potrivit datelor preliminare, focul a fost deschis din trei puncte diferite.

Atacul a fost pus la cale de membrii grupării „Sud” – Rajap Ismailov, Nariman Bashir și Abutdin Khanmagomedov, au declarat unele surse apropiate de anchetatori.Insurgența islamistă în Caucaz e virală.

NapocaNews