Întârzierile înregistrate la lucrările de modernizare ale Liceului Mihai Eminescu din Cluj costă primăria 15 milioane de lei. Investiţia a început în vara anului trecut cu fonduri europene şi trebuia terminată până la sfârşitul lunii decembrie. În această perioadă s-au realizat însă doar 10 la sută din lucrările preconizate. Modernizarea şcolii va continua în acest an, dar decontarea cheltuielilor se va face exclusiv de la bugetul local.

Purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu, a precizat că municipalitatea şi-a asumat acest risc şi va asigura fondurile necesare finalizării investiţiei.

Din nefericire, din condiţii independente de voinţa municipalităţii, respectiv nerespectarea de către constructor a termenelor asumate prin contract, în cazul reabilitării Liceului Mihai Eminescu suntem în situaţia în care aceste lucrări vor trebui continuate din finanţări asigurate de către municipalitate. Proiectul continuă, investiţia se va duce la capăt, dar, din păcate, nu se va acoperi din bani nerambursabili europeni, aşa cum aveam intenţia la momentul începerii proiectului, ci din bani publici locali. (Oana Buzatu)

Într-o situaţie similară cu cea de la Liceul Mihai Eminescu se află şi şcoala Ion Agârbiceanu unde lucrările vor fi de asemenea, plătite din bugetul primăriei.

Mihai Miclăuş – Radio Cluj