Numele directorului Institutul de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, apare pe lista profesorilor universitari care au coordonat lucrări ştiinţifice publicate în penitenciare de deţinuţii care doresc să îşi micşoreze perioada de pedeapsă.

Acesta a girat, potrivit listelor puse la dispoziţie de Ministerul Justiţiei, trei volume ale lui Teodor Bogdan Nicola, care se află în penitenciar din februarie 2015, fiind condamnat pentru cumpărare de influenţă.

Dan Dungaciu este sociolog și geopolitician român, director al Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române, președintele Fundației Mării Negre din România, fost secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de la București și fost consilier al președintelui interimar Mihai Ghimpu pentru problemele integrării europene a Republicii Moldova. Numele său a fost vehiculat la finalul anului trecut pentru preluarea Ministerului Dezvoltării Regionale sau a Ministerului de Interne în guvernul Cioloş.

Volumele girate de directorul Institutul de Ştiinţe Politice din cadrul Academiei Române şi publicate de Teodor Bogdan Nicola într-un singur an sunt „Metodele de corelare a notorietăţii mărcilor cu eficienţa investiţiilor în publicitate şi intenţia de cumpărare a produselor comerciale”, „Televiziunea şi publicul ei 2004-2014.Analiza sociodemografică a audienţei” şi „Radiografia audienţelor media pentru presa scrisă 2004-2014”, titrează România Liberă.

Dan Dungaciu a declarat pentru România liberă că nu ştie despre ce este vorba în listele oferite de Ministerul Justiţiei. „Nu ştiu, eu sunt în Portugalia acum. O să verific, mulţumesc”, a fost singurul comentariu făcut de acesta.

Sociologul Dan Dungaciu a fost ucenicul naţionalistului Ilie Bădescu, după care l-a „trădat” ideologic şi a devenit un „taliban” pro-european şi anti-rus. Sociologul este des invitat la emisiunile lui Rareş Bogdan de la Realitatea TV, în care susţine varianta politică a Sistemului securist SRI-DNA-Iohannis.

NapocaNews