Spitalul Municipal „Clujana” va funcționa 24 de ore din 24 de ore prin compartimentul de primiri urgențe, care poate asigura toate intervențiile medicale în afară de ortopedie, neurochirurgie și chirurgie cardio-vasculară.

Primarul Emil Boc a declarat astăzi că în urma unei investiții care a totalizat 13 milioane de euro în ultimii doi ani, era păcat ca spitalul să funcționeze doar până la ora 15:00.

Consilierul local Radu Moisin, care a înaintat această propunere, consideră că timpul de așteptare în cazul unor accidente s-ar putea înjumătăți dacă pacienții ar fi preluați și aici, nu doar la UPU, unde ar urma să fie tratate urgențele cele mai grave.

Managerul spitalului, Nicolae Constantea, a declarat că pentru a funcționa fără întrerupere, compartimentul de primiri urgențe are nevoie de încă 69 de angajați.

Primăria Cluj-Napoca va asigura fondurile necesare pentru funcționarea spitalului precum și cele cu materialele, având în vedere că alocările de la Casa de Sănătate nu sunt suficiente.

Emil Boc a spus că acest lucru nu înseamnă că restul spitalelor din oraș nu vor mai primi finanțare, care ar putea fi în acest an de cel puțin 4 milioane de lei.

Spitalul „Clujana” a finalizat astăzi un proiect cu finanțare europeană estimat de 25 milioane de lei. Managerul proiectului, Ovidiu Cîmpean, a afirmat că prin fonduri europene a fost realizată modernizarea și supraetajarea ambulatorului, dar și achiziția a 174 de echipamente medicale, dintre care cel mai scump este un RMN de 1 milion de euro.

Proiectul european figura pe lista de rezervă a proiectelor europene scrise de Primărie, care a fost acceptat la finanțare de Programul Operațional Regional.

NapocaNews