Celebrul chirurg clujean Dan Nicolau demisionează și acuză conducerea Ministerului Sănătății de reacții ”mutoase” la cererile pe care le-a făcut.

”Astăzi, 18 februarie, mi-am dat demisia din toate funcțiile deținute în sistemul de sănătate ca urmare a reacției ”mutoase” a factorilor decizionali. Suficiența și aroganța ministrului Achimaș-Cadariu sunt principalele motive ale demisiei mele!”, a scris profesorul Dan Mihail Nicolau, pe pagina sa de Facebook.

Dan Nicolau este unicul medic din România care operează metastazele pulmonare. Recent a efectuat o operație complicată la plămâni, care a reușit.

Dan Nicolau a fost până la demisia de joi, 18 februarie, șeful Secției de chirurgie toracică al Spitalului de Pneumoftiziologie ”Leon Daniello”. A fost iubit și apreciat de pacienți.

Chirurgul clujean i-a cerut acum câteva zile ministrului să modifice Legea Sănătății la punctul care vorbește despre vârsta de pensionare.

Dan Nicolae este președintele Partidului România Unită, Filiala Cluj, care se bucură de simpatia a circa 5 la sută dintre clujeni, conform unor sondaje interne.

NapocaNews