Cel mai halucinant editorial pe care l-a văzut internetul românesc este, fără doar și poate, exercițiul de limbistică numit Ce au în comun Dan Puric și Arsenie Boca. Publicat pe un site care se vrea „legionar”, materialul semnat de Silviu Daniel pentru RostOnline este, de fapt, o tentativă penibilă de a contrui o mișcare politică în care primul mim al țării va avea rol de ideolog șef.

Redăm câteva fragmente pe care sperăm să le puteți digera fără prea multe drumuri la vomitorium:

„Dan Puric s-a născut om simplu, român simplu, ca noi toţi”

„De-atunci, Dan Puric a început să vadă altfel, să simtă altfel. Nu el a cerut să predice de pe solee, alţii l-au înveşmântat”

„Dan Puric nu este perfect şi o ştie, de aceea nu a pretins-o vreodată.”

„Dan Puric nu s-a născut teolog”

Of, ce dezamăgire uriașă! Noi, proștii, credeam ca Dan Puric s-a născut un român complex, nu simplu, și că era conștient încă de pe vremea când era un făt în burta mamei, ca și împăratul Leto Atreides din romanul SF Dune.

Pentru cei care nu s-au născut ieri, nerușinarea abjectă de a-l compara pe Dan Puric cu Arsenie Boca trebuie suplimentată cu o informație absolut necesară:

Și ca o corecție (corectură) finală, titlul materialului trebuia să fie: „Ce au în comun Christian și Arsenie Boca„. Nimic, evident.