În data de 02 februarie, în jurul orei 05.00, un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj, aflat în patrulare în pădurea aflată în proprietatea Composesoratului Mănăştur din municipiul Cluj-Napoca, au depistat un bărbat care tăiase ilegal material lemnos, specia gorun.

Jandarmii au identificat un bărbat, din Florești, Județul Cluj, după care au sesizat Ocolul Silvic Cluj pentru a trimite un reprezentant la faţa locului, în scopul evaluării prejudiciului cauzat.

La sosirea angajatului Ocolului Silvic Cluj, acesta a precizat că tăierea materialului lemnos s-a făcut într-o zonă protejată de lege.Cei aproximativ cinci metri cubi de material lemnos au fost daţi în custodia Ocolului Silvic Cluj.

Pe numele persoanei, jandarmii au întocmit actele de sesizare pentru fapte susceptibile de a fi infracţiune de ”tăiere fără drept de arbori ”, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 108, alin. 2, lit.c) din Codul silvic(Legea 46/2008 actualizată), dosarul fiind predat Poliţiei municipiului Cluj-Napoca.

NapocaNews