Magazinul online „Legende Vii” – http://legendevii.ro – anunță că suspendă vânzarea tricourile cu portretele a trei personalități: Mircea Vulcănescu, Radu Gyr și Părintele Gheorghe Calciu.

Pe pagina magazinului online a apărut următorul anunț: „Datorită faptului că Institutul Național pentru Studierea Holocaustului Elie Wiesel ne-a acuzat că promovăm în public cultul persoanelor vinovate de săvârșirea unor infracțiuni de genocid contra umanității și de crime de război, conform art. 5 din Legea 217/2015, deși nu există oficial o acuzație clară în acest sens referitoare la aceste personalități, ne vedem nevoiți ca, până la reglementarea legală a acestor chestiuni, să retragem de la vânzarea online următoarele produse ce reprezentau interpretarea artistică: Părintele Gheorghe Calciu Dumitreasa, Mircea Vulcănescu și Radu Gyr. Totodată, textul folosit ca motto «ne vom întoarce într-o zi», considerat instigator de către autoritățile locale, va fi înlocuit.”

La somația Institutului „Elie Wiesel” magazinul renunță și la sloganul „ne vom întoarce într-o zi” – titlul unei poezii scrisă de Radu Gyr.

Nu înțelegem politica magazinului online „Legende Vii” de a renunța la o afacere comercială la cererea Institutului Ellie Wiesel? Ar trebui ca magazinul online să publice cererea sau adresa legală a Institutului Elie Wiesel prin care se cere interzicerea imaginii celor trei personalități.

NapocaNews