Presedintele PSD, Liviu Dragnea, este acuzat ca si-ar fi inspirat legea „defaimarii” dintr-o conventie propusa de un ONG al carui co-fondator l-a decorat pe liderul social-democrat in urma cu doar cateva zile.Remarca Coalitiaromanilor.org, potrivit unui comunicat remis Ziare.com, „proiectul de lege initiat de Liviu Dragnea, prin care acesta si PSD incearca sa ingradeasca libertatea de exprimare atat a presei cat si in mediul on-line” este justificat de liderul PSD pe baza unui „simplu document elaborat de un ONG cu nume inselator, si nu de un organism european”.

„ONG-ul in cauza, ‘Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii’, nu are nicio legatura cu vreo entitate a Uniunii Europene, lucru confirmat si de Comisia Europeana”, sustin reprezentantii Coalitiei Romanilor.

„Acest detaliu esential a scapat din vedere tuturor parlamentarilor si comentatorilor pe acest proiect de lege, desi, daca acest detaliu ar fi fost descoperit la timp, acest proiect nici nu trebuia sa ajunga in Camera Deputatilor”, mai spun acestia.

Comunicatul reda expunerea de motive a „Proiectului de Lege privind promovarea demnitatii umane si tolerantei fata de diferentele de grup”, adica proiectul lui Liviu Dragnea cunoscut acum drept legea „defaimarii”: „Propunerea legislativa vine in completarea legislatiei comunitare in materie, fiind inspirata de ‘Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei’, propusa ca model pentru toate statele membre ale Uniunii Europene, de catre Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii”

În expunerea de motive se mai precizeaza ca „in cazul adoptarii prezentei propuneri legislative, Romania ar fi primul stat membru al Uniunii Europene care ar promova acest model pro-activ pentru asimilarea la nivelul societatii romanesti a principiilor si valorilor privind demnitatea umana si toleranta fata de diferente dintre grupurile sociale”.

Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii a fost creat in luna octombrie 2008, de fostul presedinte polonez Aleksander Kwasniewski si de presedintele Congresului Evreiesc European, Moshe Kantor, avand scopul de a promova toleranta, se arata pe site-ul ONG-ului.

„Consiliul European al Tolerantei si Reconcilierii nu este o entitate a Uniunii Europene, iar Comisia nu furnizeaza nicio finantare pentru el. Conventia Cadru Europeana pentru Promovarea Tolerantei si Combaterea Intolerantei nu este un document nici al Comisiei Europene, si nici al Uniunii Europene”, a transmis Comisia Europeana, in 2014, potritiv Coalitiei Romanilor.

Moshe Kantor este acelasi care i-a acordat lui Liviu Dragnea „Compasul Ierusalimului”, cea mai inalta distinctie acordata de Congresul Evreiesc European, informa Agerpres, pe 27 ianuarie.

Legea prin care este incriminata defaimarea, initiata in toamna trecuta de presedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost scoasa, miercuri, de pe ordinea de zi a deputatilor.

Desi ar fi trebuit sa fie discutata in Camera Deputatilor, for decizional, votul a fost amanat pentru saptamana viitoare.

NapocaNews

 

liviu-dragnea-a-pierdut-busola-in-psd-dar-a-gasit-compasul-ierusalimului--1