Premierul rus Dmitri Medvedev avertizeaza NATO sa-si tina in frau aliatii si sustine ca Rusia ar fi intrat in razboi cu Turcia, fara discutii, din cauza avionului doborat de turci, pe vremea Uniunii Sovietice.

Medvedev a vorbit despre acest incident, care a stricat relatiile dintre Moscova si Ankara, precum si despre tensiunile din Marea Baltica si Marea Neagra si interesele Rusiei in Siria, intr-un interviu acordat revistei Times si prezentat integral pe site-ul guvernului rus.

Era sa… Doamne fereste!

Problema conflictului inghetat dintre Moscova si Ankara a fost abordata de premierul rus, care nu a ratat ocazia sa critice NATO in general si Turcia in special. „Turcia nu s-a expus doar pe sine, ci intreaga Alianta Nord-Atlantica, iar acesta este un gest extrem de iresponsabil.

Ca sa fiu sincer, daca asa ceva se intampla in perioada sovietica, ar fi fost o adevarata incurcatura, daca nu – Doamne fereste! – un razboi in toata puterea cuvantului. Liderilor NATO le revine responsabilitatea de a calma tarile membre care sunt gata de a provoca conflicte cu alte state”, a mai spus premierul Rusiei.

NapocaNews