Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au dispus cu scorul de 87-73 de Phoenix Galați, într-un meci disputat în cadrul etapei a XX-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Susținuți din tribunele Sălii Sporturilor ”Horia Demian”, elevii lui Marcel Țenter au început jocul incredibil de slab. Precipitarea în construcția fazelor ofensive a fost evidentă de ambele părți, astfel că, primul parțial de joc s-a încheiat cu scorul de 14-13 în

favoarea gazdelor. Nici în sfertul 2 lucrurile nu au stat mai bine pentru U-BT. Ba mai mult, oaspeții au evoluat cu mult curaj și au terminat la egalitate, scor 18-18, parțialul de joc dinaintea pauzei mari.

Kyndall Dykes a dat semnalul revenirii ardelenilor în joc. Americanul a făcut spectacol pe parchet și a readus entuziasmul și încrederea în tabăra clujeană.

Sfertul 3 a fost și cel mai animat, cu numeroase faze spectaculoase sub ambele panouri. U-BT și l-a adjudecat cu 26-24 și a intrat extrem de motivată în ultimul parțial.

Actul patru a fost la discreția clujenilor, pe fondul unei evidente oboseli a gălățenilor, dar și pentru că fazele de construcție s-au legat aproape impecabil pentru baschetbaliștii lui Țenter.

29-18 a fost scorul ultimului sfert și U-BT se menține în fruntea clasamentului, pe locul 2, dar la egalitate de puncte cu liderul BC Mureș, ambele acumulând câte 34 de puncte.

Cu 16 puncte marcate, 9 pase decisive și 6 recuperări, Filip Daamovic a fost MVP-ul partidei, urmat în acest top de Kyndall Dykes cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive.

Paul Panait