Potrivit liderului Partidului Liberal Democrat, Vladimir Jiurinovski, ”în vocabularul juridic și diplomatic internațional este necesară doar o poziție dură”. Dacă Turcia va introduce trupe în Siria ”ar trebui să recunoască imediat independența Kurdistan”, a spus el pe aer de „serviciu de știri rusesc” liderul LDPR, Vladimir Jirinovski. Potrivit acestuia, Turcia prin trimiterea de trupe în Siria ar putea duce la prăbușirea turcilor înșiși.

„Turcia ar trebui să fie avertizat că noi recunoaștem imediat independența Kurdistanului și îi vom da tot ajutorul. Turcilor le va fi tot mai greu”- a spus Jirinovski.

„Inclusiv în Ucraina, în cazul în care vor continua provocări, vom raspunde măsuri stricte ordine economică. Putem tăia gaz acestora, în special pentru Ucraina, mai degrabă decât pentru Europa” – a spus politicianul.

”În vocabularul juridic și diplomatic internațional este necesară doar o poziție dură” a rezumat liderul PLDM.

Pe 13 februarie, Ankara a declarat că Turcia și Arabia Saudită ar putea lansa o operațiune comună teren în Siria împotriva ISIS. Autoritățile turcești au informat cu privire la transferul de aeronave militare de Arabia Saudită pe teritoriul acestei țări să înceapă operațiuni împotriva militanților.

Rusia se opune și va recunoaște independența Kurdistanului, un fel de protectorat rusesc ca și Siria.

NapocaNews