Traian Basescu afirma, in contextul situatiei dramatice cu care se confrunta Belgia ca urmare a exploziilor produse marti dimineata in capitala tarii, ca valul migrator islamist a adus teroristi in Europa, iar cei care platesc cu viata sunt cetatenii europeni, nu liderii lor nesabuiti.

„In Siria, in Irak, in Afganistan sau in Yemen, gruparile teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale si forte aeriene ale NATO, Federatiei Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate.

Era logic ca, odata cu valul migrator islamist, organizatiile teroriste sa-si transfere adepti cat mai multi la loc sigur, in Europa, unde fac ce stiu cel mai bine: UCID. Aici nu-i bombardeaza nici aviatiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfasurate, nici trupele speciale nu pot actiona ca in teatrele de razboi, iar guvernele nu-si pot permite generalizarea introducerii starii de urgenta, transformand Europa intr-un Afganistan, pentru ca si-ar recunoaste eroarea fatala in abordarea fenomenului migratiei necontrolate.

Dramatic este ca nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine paziti, vor plati factura nesabuintei, ci cetateni europeni nevinovati. Este clar ca fortele de securitate nu pot asigura viata cetatenilor europeni”, a postat pe Facebook/Traian Basescu.
Fostul presedinte al Romaniei a criticat in permanenta politica usilor deschise promovata de cancelarul Angela Merkel in cazul crizei refugiatilor si s-a opus inclusiv stabilirii cotelor de refugiati repartizate tarilor membre UE, argumentand ca exista astfel riscul unui val de atentate teroriste.

Cel putin 13 oameni au murit si peste 35 au fost raniti marti dimineata ca urmare a mai multor explozii produse la aeroportul Zaventem si la metroul din Bruxelles.

NapocaNews