Gustul picant nu este pe placul tuturor, insa consumul ocazional de alimente care-ti infierbanta papilele gustative poate avea un efect absolut benefic in a-ti revigora organismul.

Spre exemplu, ai putea introduce in dieta ta, in mod ocazional, ceaiul din seminte de ardei iute. Chiar daca la prima vedere nu ti se pare o idee foarte buna, continua sa citesti acest articol pentru a afla ce avantaje iti ofera consumul unui asemenea ceai.

Nu este la fel de gustos ca celelalte ceaiuri din comert, intr-adevar, insa ceaiul din seminte de ardei iute are cateva efecte fantastice asupra organismului tau. O ceasca din acest tip de ceai iti poate oferi suficienta energie pentru a-ti incepe ziua asa cum se cuvine si iti va oferi si imboldul de care ai nevoie pentru a putea trece cu brio de prima parte a zilei.

Un alt rol foarte bun al acestui ceai este reprezentat de faptul ca are un efect pozitiv asupra siluetei. Atunci cand consumi produse picante sangele circula mult mai repede si se curata mult mai usor, iar tu elimini toxinele cu usurinta printr-o transpiratie mai abundenta decat in mod normal.

Ai putea zice ca este un efect banal, insa atunci cand ai nasul infundat aburii din ceaiul de seminte de ardei iute te vor ajuta sa scapi de disconfortul pe care ti-l creeaza aceasta situatie, eliberandu-ti caile nazale.

Este important sa tii cont de sfaturile specialistilor si sa nu consumi ceai de ardei iute sau produse foarte picante, daca suferi de anumite afectiuni ale sistemului digestiv, precum gastrita sau ulcer.

Pentru a prepara acest ceai ai nevoie de o lingurita de ardei iute, apa si lamaie. Adaugi ingredientele in apa fierbinte, iar dupa ce ajunge la o temperatura potrivita si a infuzat, strecoara semintele si bea ceaiul.

NapocaNews