Marţi 15 martie, la Cluj-Napoca etnicii maghiari au sărbătorit Ziua maghiarilor de pretutindeni – comemorarea începutului revoluţiei maghiare de la 1848, cu marșuri de stradă care au perturbat traficul pietonal și rutier spre disperarea șoferilor. Doar 500 de etnici maghiari au participat la un marş comemorativ destul de anemic. La marș participanţii au purtat steagul Ungariei şi al Ţinutului Secuiesc, care e interzis de lege, dar și steagul autonomiștilor maghiari aredeleni, așa-zisul steag al Transilvaniei, care a iritat la culme trecătorii clujeni. Cu profesionalism polițiștii clujeni au observat incidentul și au extras din coloană pe provocatori pentru că au „agitat spiritele” și au confiscat steagul, care încălca prevederile Legii nr. 75/1994.

steagul-transilvaniei-700x357

După ce purtătorii steagului Transilvaniei au fost extraşi din coloană, au fost anunţaţi că au încălcat legea. Felicitări comisarului Luca că nu a lăsat să fluture steagul autonomiștilor unguri sub acoperirea unui iluzoriu steag al Transilvaniei, care copiază drapelul Budapestei cu stema Ardealului din vremea medievală a Unio Trium Nationum, când românii nu aveau drepturi în Transilvania și erau tolerați.

La Alba-Iulia a fluturat Tricolorul românesc, nu steagul autonomiștilor unguri, sub acoperire de steag al Transilvaniei. În fruntea celor care fluturau steagul autonomiei Transilvaniei prin centrul orașului era Băiatu` Erno, un cunoscut propagandist al dezlipirii Ardealului de România.

Nota 10 pentru polițiștii clujeni, care au aplicat legea ferm în cazul provocatorilor autonomiști și au evitat un scandal inter-etnic la Cluj-Napoca, dovedind că sunt reprezentanții unei poliții europene.

NapocaNews

12721961_10207320473347304_1014208344_n