Sute de membri ai Noii Drepte veniți la Cluj-Napoca din toată România, dar și din Moldova și Italia, au aprins torțe în această seară, în centrul orașului, pentru duhul lui Avram Iancu, legat puternic de clujeni și fibra națională românească.

Evenimentul a debutat cu discursuri rostite de liderul Noii Drepte, avocatul Tudor Ionescu și președintele ND Cluj-Napoca, Codrin Goia.

”Vrem să arătăm prin acest marş că Avram Iancu nu a murit, cultul său merge înainte, că idealurile pentru care el s-a jertfit sunt valabile şi azi. Am aprins torţe pentru că vrem să demonstrăm că flacăra dreptăţii naţionale a românilor nu s-a stins şi nu trebuie să se stingă niciodată”, a spus președintele Noii Drepte, Tudor Ionescu.

”Continuă tradiţia la Cluj-Napoca a Marşului Memorial Avram Iancu şi suntem nevoiţi, din nou, să atragem atenţia asupra pericolelor care se abat asupra României, cum sunt separatismul maghiar, cerinţele maghiarilor de autonomie, formulate de Tokes Laszlo, dar şi invazia islamică, a migranţilor, în Europa, care ar putea ajunge şi la noi, aduşi cu forţa de UE. Noi, aici, ne putem numi apărători ai României faţă de invazia islamică şi cerem demisia premierului Dacian Cioloş pentru că permite aducerea migranţilor şi pentru nerespectarea Constituţiei unde se spune că teritoriul ţării nu poate fi colonizat cu populaţii străine. Acest om nu mai reprezintă România, nu ne mai reprezintă pe noi, ca români”, a adăugat Codrin Goia.

Aceștia au pornit în marș pe traseul Piața Mihai Viteazul – str. Regele Ferdinand – str. Memorandumului – Primăria Cluj-Napoca – Casa de Cultură a Studenților – str. Napoca – Piața Unirii – Bulevardul Eroilor – Piața Avram Iancu.

S-a scandat: „Unitate națională”, „Harghita, Covasna, pământ românesc”, „Basarabia, pământ românesc”, ”Avram Iancu, erou naţional”, ”Trăiască şi înflorească Moldova, Ardealul şi Ţara Românească”.

Acțiunea s-a încheiat cu apelul tribunilor lui Avram Iancu, făcut de președintele ND Târgu Mureș, iar la rostirea numelor, tinerii au răspuns cu glas tare: „Prezent”.

NapocaNews

 

marsul avram iancu 1

marsul avram iancu 2

marsul avram iancu 3

marsul avram iancu 4

marsul avram iancu 5

marsul avram iancu 7

marsul avram iancu 8

marsul avram iancu 9

marsul avram iancu 10

marsul avram iancu 11