Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat la un post tv că dacă în cadrul DNA au existat dosare la care nu s-a lucrat mulţi ani, aşa cum a susţinut procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, instituţia trebuie să ofere explicaţii, dat fiind că afirmaţia este „destul de gravă”.

„Înţeleg din ce a spus doamna Kovesi că multe erau ascunse în sertare. Pentru mine este o mare îngrijorare că realitatea ar putea să stea aşa. Dacă se întâmplă acest lucru în domeniul restituirilor, fiţi absolut convinşi că se întâmplă în foarte multe speţe de corupţie şi atunci poate nu ar fi rău să existe mai multă transparenţă din partea acestor instituţii şi dacă au greşit cei care au fost înainte la conducerea acelor instituţii să ni se spună şi nouă. Este o instituţie care funcţionează din bani publici, care are sprijinul populaţiei din România şi se bucură de o mare credibilitate şi aş vrea să ştiu şi eu ca lider de partid dacă într-adevăr există genul acesta de comportament într-o instituţie ca DNA, să ţii nişte dosare doar pentru că nu ai vrut să le lucrezi. Este o declaraţie destul de gravă şi aştept de la şeful instituţiei mai multe detalii. O justificare trebuie să existe. Trebuie spus de ce nişte dosare care presupun prejudicii enorme au fost lăsate nelucrate atât amar de vreme”, a spus Gorghiu.

Copreşedintele PNL a precizat „sunt foarte multe dosare care dospesc ani de zile” şi lucrul acesta ridică semne de întrebare.

”Aici, fiecare trebuie să îşi facă ordine în propria grădină şi dacă lucrurile chiar stau aşa, nu ştiu dacă numai pe retrocedări, dar sunt foarte multe dosare care dospesc ani de zile. Să îmi fie cu iertare dacă mai ponegresc sistemul judiciar din când în când, dar nu mi se pare normal să ţii un dosar la sertar 5, 10 ani de zile şi să îl foloseşti, ulterior, să îl scoţi pe un birou şi să te apuci de audieri la 10, 12, 14 ani distanţă, pentru că abia atunci sunt multiple semne de întrebare şi suspiciuni. Ce aţi făcut, domnule, 10 ani? De ce acel dosar nu a fost considerat unul demn de atenţia DNA, DIICOT şi mai ştiu ce alte instituţii”, a mai spus copreședintele PNL

Radu Ștefan

Sursa: Digi24