Presedintele Turciei, Recep Erdogan, a declarat, miercuri, intr-o conferinta comuna cu presedintele Klaus Iohannis, ca proiectul moscheii care urmeaza sa fie construita in Bucuresti se afa in faza de obtinerii autorizatiilor, seful statului roman anuntand ca aceasta chestiune e de „competenta” Primariei.

„In timpul vizitei facute la Bucuresti (in aprilie 2015 – n.red.), am discutat aceasta chestiune cu domnul presedinte Iohannis. In momentul de fata, colegii nostri lucreaza pentru a obtine autorizatiile necesare. Avem si un proiect definitivat, dar in momentul de fata dorim sa il dezvoltam”, spune Erdogan, citat de News.ro.

Presedintele turc considera ca o astfel de moschee ar fi „expresia cea mai frumoasa a dialogului si solidaritatii dintre cele doua tari”. Klaus Iohannis a afirmat, la randul sau, ca poate „confirma” faza in care s-a ajuns in ceea ce priveste moscheea de la Bucuresti. „Chestiunea este de competenta primariei si se lucreaza la aceste documentatii”, a spus seful statului.

NapocaNews