Bărbaţi înarmaţi, membri ai filialei nord-africane a reţelei Al-Qaida, au ucis duminică 16 persoane, inclusiv patru europeni, într-o staţiune din Coasta de Fildeş, informează Reuters, citând informaţii furnizate de Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Organizaţia Al-Qaida în Magrebul Islamic (AQIM), care a mai comis recent atacuri în regiune, a revendicat atentatul de duminică, potrivit Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste.

Paisprezece civili şi doi soldaţi au fost ucişi, duminică, în Coasta de Fildeş, după ce bărbaţi înarmaţi au deschis focul în staţiunea Grand-Bassam, a informat preşedintele Alassane Ouattara.

„Şase atacatori au venit în această după-amiază pe plaja din Bassam…Avem 14 civili şi doi soldaţi din cadrul forţelor speciale care, din, nefericire, au fost ucişi”, a spus Ouattara.

Cei şase atacatori au fost de asemenea eliminaţi, a adăugat acesta.Guvernul a anunţat, de asemenea, că forţele de securitate i-au eliminat pe cei şase bărbaţi care au atacat trei hoteluri din staţiunea Grand-Bassam, situată la aproximativ 40 de kilometri de oraşul Abidjan.

Un purtător de cuvânt din cadrul Ministerului francez al Afacerilor Externe a spus că un cetăţean francez a fost ucis. Presa locală a anunţat că bărbaţi înarmaţi au intrat duminică în hotelul L’Etoile du Sud, luând ostatici turişti şi membri ai personalului.

Bărbaţi îmbrăcaţi în negru au deschis focul în jurul orei prânzului, în timp ce oamenii serveau masa sau băuturi în barurile şi restaurantele de pe plajă, sau înotau în ocean.

Un martor a declarat pentru Reuters că a văzut şapte persoane decedate. „Am văzut şapte persoane decedate pe care le-am filmat. Erau patru atacatori. Înotam când a început atacul şi am fugit”, a spus Dramane Kima.

„Au început să tragă focuri de armă şi toată lumea a început să fugă. Femei şi copii fugeau şi se ascundeau”, a spus un alt martor, Marie Bassole. „A început pe plajă. Pe oricine vedeau, împuşcau”.

NapocaNews