Organizaţia Statul Islamic a promis că va comite un atentat de mai mare amploare în Belgia. Propaganda organizaţiei teroriste a emis un comunicat în care arată că va urma un atentat “şi mai devastator”.

“Cu voia lui Allah, o echipă de soldaţi ai Califatului a lovit ţinte din Belgia cruciată, care nu a încetat să lupte împotriva islamului şi a credincioşilor. Allah le-a dat putere fraţilor noştri şi a semănat frica şi teroarea în inimile cruciaţilor chiar în teritoriile lor, unde mai multi soldaţi ai Califatului purtând centuri explozive şi înarmaţi cu arme automate au înaintat spre locaţii special stabilite din Bruxelles, capitala Belgiei.

Au lovit aeroportul din Bruxelles şi o staţie de metrou, ucigând un numar de cruciaţi detonând centurile explozive în mijlocul mulţimilor de necredincioşi. Atacurile au provovat moartea a peste 40 şi rănirea a peste 120 de cetăţeni ai naţiunilor cruciate şi pentru asta îl slăvim pe Allah.

Promitem zile negre pentru toate naţiunile cruciate aliate în razboiul lor împotriva Statului Islamic, ca răspuns la agresiunea împotriva lui, iar ce va urma va fi mai devastator şi mai dureros, cu voia lui Allah. Slăvit fie Allah pentru ajutorul Său şi Il rugam să-i primească pe fraţii noştri printre martiri”.

În momentul apariţiei acestui comunicat, investigatorii belgieni considerau că Statul Islamic le-a oferit adepţilor din lume un grad mare de autonomie faţă de centrele de la Rqqa (în Siria) şi Mosul (în Irak). Treptat, centrul de presă al-Hayat al Statului Islamic dă impresia că aşteaptă mai degrabă un atentat pentru ca apoi să pornească motorul propagandei şi să-l revendice în numele Statului Islamic. Este o evoluţie care face ca teroriştii să fie mult mai impredictibili, atât timp cât celulele nu mai aşteapta aprobarea “califului” pentru a se detona în mulţime.

NapocaNews