Actorul Mircea Albulescu, pe numele adevarat Iorgu Constantin V. Albulescu, a murit, vineri, la varsta de 81 de ani. Albulescu a murit la Spitalul Floreasca, unde fusese internat joi dupa-amiaza, cu probleme respiratorii, potrivit Digi 24.

El a fost supus unei interventii chirurgicale pe cord in 2014, cand i s-au montat trei stenturi. De 30 de ani, actorul suferea de diabet.

Trupul actorului va fi depus sambata la Teatrul National din Bucuresti. Mircea Albulescu va fi inmormantat, duminica, cu onoruri militare.

Mircea Albulescu, nascut pe 4 octombrie 1934, a avut o cariera de zeci de ani. De-a lungul timpului a jucat in piese de teatru pe scenele Teatrului Municipal din Bucuresti, Teatrului de Comedie si Teatrului National din Bucuresti si a jucat in zeci de filme.

Printre filmele in care a aparut actorul se numara „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Zile Fierbinti”, „Revansa”, „Pentru Patrie”, „Nea Marin Miliardar”, „Mihail, caine de circ”, „Capcana Mercenarilor”, „Wilhelm Cuceritorul”, „Viraj periculos”, „Ziua Z”, „Noi, cei din linia intai”, „Somnul Insulei”, „Semnul sarpelui”, „Mania”, „Sapte zile”, „Scrisorile prietenului”, „Dincolo de pod”, „Artista, dolarii si ardelenii” sau „Craii de Curtea Veche”.

„Romania a mai pierdut un mare actor, din pacate. A avut mai multe probleme, dar era un luptator, era un om care nu se plangea si lupta”, a declarat la B1 TV actorul George Ivascu, care a precizat ca Mircea Albulescu incepuse repetitiile in aceasta saptamana pentru o noua piesa pusa in scena la Teatrul Metropolis.

Florin Piersic a vorbit despre pierderea suferita de scena teatrului romanesc.”Crea personaje din amanunte. Era extraordinar de talentat. Nici nu stie publicul romanesc pe care eu il ador. Nu imi vine sa cred ca sunt singurul care, stiind ca la Timisoara a avut un accident cerebral, am luat legatura cu el si m-am dus la spital. Pentru ce? Pentru ca l-am iubit foarte tare.

Nici nu stie publicul romanesc ce pierdere este acest Mircea Albulescu. Sunt speriat, pur si simplu, pentru ca toti din colegii mei, din partenerii mei pleaca in stele. Nu pot sa spun ca Dumnezeu sa il tina la dreapta lui, dar pentru mine e inca o palma data de soarta pierzand inca un om de care am fost extraordinar de legat”, a declarat Florin Piersic, in lacrimi, la Realitatea TV.

Si actrita Cristina Deleanu a vorbit, la Realitatea TV, despre moartea actorului pe care il descrie ca fiind „un monstru de talent”

„Daca tineretul se uita la filmele vechi poate sa vada, a fost un monument. Mircea a fost un monument. Eu il stiu de foarte tanar. A ramas tanar si frumos. A ramas un monstru de talent. Un prieten drag de care o sa ne fie dor”, a spus actrita Cristina Deleanu.

NapocaNews