Cantaretul american Prince a fost gasit mort, joi dimineata, in locuinta sa din Minnesota.In varsta de 57 de ani, artistul, pe numele sau Prince Rogers Nelson, fusese spitalizat, in urma cu 6 zile, in urma unei gripe severe. Decesul a fost confirmat de impresarul artistului, informeaza BBC.

Presa de peste Ocean relatase ca ambulanta si politia au fost chemate joi dimineata la casa sa din Paisley Park si ca o ancheta a fost demarata pentru a se afla cauza mortii starului.

Mesaje de condoleante au inceput sa umple retelele sociale si fanii au inceput sa se adune la Paisley Park.

La sfarsitul saptamanii trecute, avionul privat cu care Prince se intorcea de la un concert pe care il sustinuse in Atlanta a aterizat de urgenta in Moline, Illinois, dupa ce artistul s-a simtit foarte rau. Prince a fost transportat atunci direct la spital, suferind la acea vreme de mai mult de doua saptamani de o forma severa de gripa.

Avionul in care se afla Prince a aterizat de urgenta – Cantaretul, dus direct la spital. Artistul nu a stat insa mult timp in spital, fiind externat a doua zi.

Nascut in 1958, Prince Rogers Nelson a fost un prolific compozitor si performer, facandu-se remarcat de la o varsta frageda.

A stapanit cu maiestrie numeroase instrumente muzicala, inregistrand de-a lungul carierei peste 30 de albume. Printre hiturile sale se numara Let’s go crazy, When Doves Cry, Cream si, desigur, Purple Rain.

A fost cunoscut si pentru excentricitatile sale si inclinatiile spre ocultism. Ba chiar si-a schimbat la un moment dat numele intr-un simbol imposibil de pronuntat.

De-a lungul carierei sale a vandut peste 100 de milioane de albume.

NapocaNews