Dupa ce doi asa-numiti „vanatori de refugiati” din Bulgaria, printre care si celebrul Dinko, au fost arestati de politie pentru actiunile impotriva migrantilor, in tara vecina s-a creat o puternica controversa in societate.

Unii spun ca actiunile justitiarilor civili au fost binevenite, in timp ce altii critica atitudinea acestora. Dinko si ai lui sunt acuzati de violente impotriva migrantilor.

Unul dintre colegii celor doi arestati, fondator, alaturi de acestia, al „patrulelor populare”, Evgheni Benevrechki, spune ca retinerea celor doi este incorecta. Acesta, alaturi de alti cetateni, a manifestat astazi in fata cladirii filialei bulgare a Comitetului Helsinki.

„Sunt azi aici pentru a-l sustine pe Dinko si pe toti colegii mei care se afla la granita si vor sa isi apere tara. Eu sunt unul dintre fondatorii garzilor populare din Bulgaria. Am fost primul care a lansat ideea pe Facebook”, a comentat acesta pentru Blitz.

„Patrulele populare sunt necesare pentru ca nu avem armata. Nu avem nici politie. Toata politia este corupta in Bulgaria. Pentru 20 de leva te si omoara”, mai spune el.

El spune ca Dinko si ceilalti nu numai ca merita decorati, ci merita si multumirile intregului popor.

NapocaNews