Omul de afaceri Octavian Buzoianu, candidatul PSD și ALDE la Primăria Cluj-Napoca, pretins independent și cunoscut pentru că ar avea legătură cu închiderea fabricilor Ursus și Feleacu din Cluj, a dovedit astăzi că are un discurs și un proiect de carton cu care nu are șanse să-l întreacă pe actualul primar, Emil Boc.

Buzoianu și-a început conferința de presă în care se aștepta să-și prezinte proiectul de candidatură intitulat pompos ”Clujul celor 1.000.000 de oameni” cu disculpări în legătură cu probleme legate de afacerile sale, în legătură cu închiderea fabricilor Ursus și Feleacu din oraș, în legătură cu proiectele sale imobiliare.

În același discurs Buzoianu a susținut că este independentul dorit de societatea civilă clujeană și totodată s-a mândrit că a ”colaborat” în afaceri cu toți președinții României, cu toți premierii, cu miniștri peste miniștri.

Care este conținutul proiectului cu care Buzoianu dorește să obțină voturile clujenilor, habar n-avem. A fost dezvăluit doar faptul că este vorba despre un proiect de viitor, pe următorii 40 de ani, despre care se va discuta indiferent ce poziții va ocupa dânsul – fără modestie, pe bune.

Detalii ”mărunte” precum traficul rutier, parkingurile, urbanismul, spațiile verzi, par să fie prea nesemnificative în raport cu magnitudinea proiectului care a câștigat neașteptat susținerea PSD și a ALDE, chiar și a PNȚCD. Buzoianu a spus doar că dorește să elaboreze caiete de bune sarcini pentru imobiliare, asta în timp ce este acuzat că ridică imobil de 8 etaje în preajma unor case pe strada Henri Barbusse din Cluj-Napoca. Aici Buzoianu s-a disculpat din nou, precizând că deși megaconstrucția este înconjurată de case, acele case sunt de fapt în prelungirea altor blocuri.

Candidatul a fost întrebat și pe cine va vota în 5 iunie din moment ce PNȚCD Cluj îl are pe lista de consilieri locali pe fratele lui Octavian Buzoianu, Călin Buzoianu. Chestiunea rămâne în continuare un mister.

Octavian Buzoianu susține și că nu este incompatibilă o eventuală deținere a funcției de primar cu funcțiile deținute în companiile controlate de el și fratele său.

Buzoianu a răspuns evaziv și când a fost întrebat cât costă un bilet pe autobuz în Cluj-Napoca și cu ce autobuz se ajunge în cartierul Zorilor. Candidatul PSD și ALDE a afirmat doar că știe cum se ajunge în Zorilor și că a călătorit și cu autobuzul. Și aceste aspecte sunt considerate prea mărunte, evident…

NapocaNews