În regimul Klaus Iohannis prigoana împotriva crucii creștine a ajuns la apogeu ca pe vremea comuniștilor. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti cercetează cazul privind amplasarea de cruci inscripţionate cu „Creştinii nu vor megamoschee” în Capitală, potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax.

Pe 8 aprilie, Poliţia Sector 2 din Capitală s-a sesizat din oficiu cu privire la posibile fapte penale, cazul fiind preluat ulterior de Parchetul Tribunalului Bucureşti, arată sursa citată.

Serviciul de Investigaţii Criminale, de la nivelul Direcţiei Generale a Poliţiei Capitalei, a solicitat secţiilor din subordine să înainteze către Structura Centrală toate sesizările pe care le au cu privire la instalarea crucilor inscripţionate cu mesajul „Creştinii nu vor megamoschee”.

În noaptea de 7 spre 8 aprilie, aproximativ 500 de cruci cu mesaje anti-moschee au fost amplasate în mai multe locuri din Capitală.

Astfel de dosare penale împotriva celor care promovau crucea creștină se întocmeau la comanda Securității în perioada bolșevică a comunismului românesc.

NapocaNews

berenghi