Institutul Elie Wiesel a declarat, despre candidatul PNL la Primăria Capitalei, Marian Munteanu, că acesta „reprezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și, respectiv, face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale”.

„Persoana publică Marian Munteanu reprezintă un motiv de îngrijorare în măsura în care se confundă sau promovează simbolistica extremismului de dreapta interbelic și, respectiv, face declarații publice cu scopul de a minimaliza sau a nega o serie de realități istorice actuale. În acest sens, menționăm declarația de ieri, 13 aprilie, la un post de televiziune, prin care a deformat sensul și conținutul Legii 217/2015. Marian Munteanu a afirmat că: Legea 217/2015 este o lege antisemită. Nu prea există antisemitism, mai degrabă xenofobie. Toți suntem filosemiți pentru că suntem creștini, titrează EVZ.

Astfel de aprecieri populiste, lipsite de argumente nu fac decât să eludeze posibile evenimente sau stări emoționale generate de percepții socio-etnice negative sau de prejudecăți xenofobe, antisemite, rasiste”, a răspuns Institutul Elie Wiesel.

Institutul Elie Wiesel și-a făcut un obicei de ”cenzor” și de comentator pe marginea unor cetățeni români care doresc să candideze democratic și constituâional în alegeri sau instituții publice.

NapocaNews