După oficierea Sfintei Liturghii, duminică, IPS Andrei, Mitropolitul Clujului, i-a premiat pe elevii câștigători la faza județeană a Olimpiadei de Religie în Catedrala Mitropolitană. Elevii olimpicii au primit o diplomă și un plic cu bani din partea ierarhului ortodox drept recunoaștere a rezultatelor obținute la concurs.

IPS Andrei i-a felicitat pe elevi și le-a urat succes celor care vor reprezenta Clujul la Olimpiada Națională de religie. IPS Andrei a mai spus că acești tineri reprezintă viitorul Bisericii.

La faza județeană a Olimpiadei de Religie nota 10 a obținut-o eleva Catinca Țene din clasa a VII-a a Colegiului Național ”George Coșbuc”, care a primit premiul I. Următoarea notă de 9.65 a fost obținută de Morar Cristina din clasa a VII-a de la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca. Alte note au obținut elevii din Cluj-Napoca, Dej, Turda sau Gherla: Cozma Ancuța Marinela, clasa X, nota 9.70; Morar Ioana, clasa IX, nota 9.70, Pop Claudia, clasa a VII-a, nota 9.50, Cozma Roxana, clasa XI, nota 10; Hanc Bogdan Ioan, clasa XII.


Elevii selectați vor merge la faza națională. În cazul olimpiadei de religie, concursul va avea loc în perioada 18-24 aprilie la Timișoara, iar pentru olimpiada seminariilor și liceelor teologice, faza națională va fi organizată, în perioada 4-7 mai la Piatra Neamț.

NapocaNews

DSCN6845
DSCN6841
Ionut