Președintele Klaus Iohannis și soția sa, Carmen, au vizitat, ieri, Muzeul Holocaustului de la Washington. În SUA, șeful statului va participa la Summitul securității nucleare

Vizita la Muzeul Holocaustului din Washington D.C. a fost prima activitate publică a preşedintelui Klaus Iohannis din deplasarea sa în SUA.

Presedintele Klaus Iohannis sprijină înfiintarea în România a unui Muzeul al Evreilor si Holocaustului si transformarea tarii intr-un centru regional pentru combaterea antisemitismului si xenofobiei, conform unei declaratii facute joi la Muzeul Holocaustului din Washington.

Iohannis vrea infiintarea in Romania a unei structuri educaționale adresate funcționarilor, politicienilor, diplomaților si angajatilor din structurile de ordine și siguranță publică, având ca temă istoria Holocaustului, combaterea antisemitismului.

Iohannis a atras atentia in declaratia de presa de dupa vizitarea Muzeului ca „evoluțiile din spațiul european din ultima vreme scot la suprafaţă, din păcate, derapaje xenofobe şi derapaje rasiste”.

NapocaNews