Oamenii de ştiinţă americani au constatat că o puternică dorinţă de a mânca un anumit produs nu este caracteristic doar viitoarelor mame. Cercetătorii de la Universitatea din Texas au ajuns la o concluzie după o serie de observaţii asupra pacienţilor din clinica de cardiologie. Medicii au constatat că merele, care conţin minerale, sunt necesare persoanelor ce suferă cu inima.

Atracţia către aceste fructe arată un nivel ridicat al colesterolului sau începutul unor probleme cu inima, iar organismul singur începe să sugereze bolnavilor ce trebuie să consume, notează sanatatea.com. Acest lucru se datorează în principal modificărilor fiziologice.

Această dorinţă printre pacienţi este un indice indirect al stării de sănătate şi chiar ar putea ajuta la stabilirea diagnosticului, titrează Sănătatea.

Apropo, atracţia către lămâie indică posibile probleme cu vezica biliară şi ficat, predilecţia pentru varză albă arată probleme la nivelul intestinului. Consumatorii înrăiţi de măsline trebuie să acorde atenţie la starea glandei tiroide.

Cei care doresc cu disperare îngheţata, posibil să fie afectaţi în regiunea sistemului locomotor.

NapocaNews