Patriarhul Daniel va primi de la buget, conform noii salarizari propuse de Guven, o indemnizatie lunara de 13.706 lei, egala cu a prim-ministrului si a presedintilor Senatului si Camerei Deputatilor.

Un arhiepiscop major sau mitropolit al Bisericii Ortodoxa Romana sau al Bisericii Romano-Catolice va primi o indemnizatie lunara de 12.124 lei, iar un arhiepiscop, sef de cult (mitropolit, episcop, muftiu, sef rabin, presedinte uniune, presedinte) va avea o indemnizatie de 9.800 lei, scrie Profit.ro, citand proiectul Ordonantei de Urgenta privind salarizarea bugetarilor.

Guvernul Ponta alocase, pentru patriarhul Daniel in proiectul pregatit pentru salarizarea bugetarilor, un salariu brut de baza de 20.000 lei, ceea ce reprezenta un salariu net de baza de 14.727 lei, scrie sursa citata.

Guvernul mai asigura si salarizarea a circa 17.000 de clerici, pe modelul salarizarii din profesorilor, si aloca sume, asemenea autoritatilor locale, la plata a circa 19.000 de contributii pentru personalul neclerical.

NapocaNews