Actualul Guvern militează pentru construirea a două autostrăzi care să lege Transilvania de Ţara Românească respectiv de Moldova, a declarat, luni, 25 aprilie, premierul Dacian Cioloș.

Cele două autostrăzi, Sibiu- Piteşti şi Târgu Mureş- Iaşi- Ungheni, vor fi părţi componente ale unui proiect de lege care va marca 100 de ani de la făurirea României Mari.

În preajma centenarului 2018 ar trebui să fim în măsură să ne angajăm la câteva proiecte mari de infrastructură, care să facă legătura între regiunile istorice Transilvania, Țara Românească și Moldova. Avem deja Sibiu- Pitești care de principiu este agreată și pe care am început să lucrăm pe studiul de fezabilitate, pentru care există parțial și finanțare și aș vrea să ne asumăm și politic la nivel național și autostrada Târgu Mureș- Iași, chiar dacă pornim de la un stadiu mult mai puțin avansat decât e cazul cu Sibiu- Pitești. (Dacian Cioloș)

Proiectul de lege va fi înaintat Parlamentului. Studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al autostrăzii Târgu Mureş- Iaşi- Ungheni costă 36 de milioane de euro.

Premierul Dacian Cioloş a declarat că va fi foarte dificil de identificat sursa de finanţare pentru execuţia autostrăzii, deoarece costurile totale se ridică la 4 milioane de euro.

NapocaNews