Refugiații au schimbat ruta. 37 de cetăţeni străini au fost depistaţi în situaţii ilegale, cei mai mulţi în Bucureşti şi judeţele Dolj şi Timiş, în ultima săptămână, conform Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI), citat de Agerpres.

12 dintre ei au întrunit condiţiile necesare prelungirii dreptului de şedere, pentru 16 au fost dispuse măsuri de părăsire a teritoriului României, şase au solicitat o formă de protecţie internaţională, iar pentru ceilalţi s-au dispus alte măsuri.

Pentru nouă persoane au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă de pe teritoriul României. La ieşirea din ţară, pe numele acestora a fost aplicată măsura de nepermitere a intrării în România, în conformitate cu prevederile OUG 194/2002, privind regimul străinilor în România.

Poliţiştii au aplicat 114 sancţiuni contravenţionale cu avertisment şi amendă, în valoare totală de 27025 de lei, cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei.

În domeniul azilului, în aceeaşi perioadă, au fost depuse un număr de 23 de solicitări pentru acordarea unei forme de protecţie internaţională în România. Cele mai multe persoane sunt din Irak, Siria şi Bangladesh.

NapocaNews