Bogdan Licu, procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), a declarat, marţi, că a cerut redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei.

Procurorul general interimar al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) Bogdan Licu, a declarat într-o conferinţă de presă, că a cerut „redeschiderea urmării penale în Dosarul Revoluţiei” pentru ” şi că urmează „să se facă cercetări pentru genocid”.

„Am dispus infirmarea rezoluţiei şi redeschiderea urmăririi penale, infirmarea fiind adoptată pe baza unor informaţii incomplete. În modul de desfăşurare a anchetei rezultă că nu a existat o preocupare pentru stabilirea aspectelor esenţiale pentru evenimentele din decembrie ’89” a declarat Bogdan Licu.

Totodată, procurorul general interimar a mai spus că deşi „procurorii au efectuat un număr mare de acte procedurale în cauză”, aceştia „nu au valorificat un număr mare de informaţii”.

„Nu au făcut niciun demers pentru desecretizarea documentelor privind audierile din comisia senatorială în condiţiile în care s-au efectuat mii de audieri în această comisie şi deşi SRI a a întocmit un document amplu, acesta nu se regăseşte în dosarul de urmărire penală şi nici nu rezultă că s-ar fi făcut vreun demers pentru obţinerea lui”, a mai spus procurorul general interimar.

Potrivit acestuia, cele mai multe dintre audierile care s-au făcut în acest dosar au fost „sintetice şi formale” iar „trăgătorii nu au fost identificaţi”. Totodată, el a mai spus că muniţia care s-a folosit nu a fost identificată şi nici armele cu care s-au tras.

NapocaNews