Toate salile cinematografului „Dacia” din cartierul Manastur au fost modernizate. Dupa obtinerea avizului ISU (luna aprilie), cinematograful va fi dat in folosinta si va deveni un adevarat centru de cartier pentru activitati culturale, educative si de petrecere a timpului liber!

De asemenea, acum se amenajeaza spatiul de parcare limitrof cinematografului si se amenajeaza spatiul verde aferent inclusiv prin plantarea de tei cu balot.

Asa dupa cum au cerut cetatenii cartierului, cinematografului „Dacia” a devenit un spatiu multifunctional în care se vor putea organiza diverse activitati culturale si educationale, activitati pentru copii, întâlniri ale cetatenilor, un adevarat centru al comunitatii din zona. Cladirea, data în folosinta în 1981, are o suprafata construita de 960 de metri patrati – subsol, parter si etaj.

Procesul de bugetare participativa desfasurat de Primaria Cluj-Napoca a servit ca premisa determinanta în realizarea proiectului pentru finisarea si cizelarea functionala a spatiului. De altfel, proiectul de bugetare participativa din cartierul Manastur a obtinut mentiunea speciala a juriului la The International Observatory on Participatory Democracy Awards, Madrid, 2015.

1S0A0334

La nivelul parterului unde se gasesc cele doua sali de cinema, proiectul a implementat o solutie flexibila, de amenajare a salii mari de cinematograf astfel încât aceasta sa poata servi si ca sala de spectacole si teatru. Scena a fost extinsa, iar spatele scenei a fost prevazut cu spatii destinate actorilor, respectiv cabine cu vestiare si grupuri sanitare. Peretii si tavanul au fost studiati din punct de vedere acustic si au fost tratati cu material fonoabsorbant în functie de coeficientul de reverberatie existent al salii. Sala mica – aflata într-o stare de degradare majora datorita incendiului – s-a tranformat într-o sala cu pardoseala plata, fara gradene, de asemenea pentru a se acorda flexibilitate mare în alegerea functiunilor. Astfel, în sala mica vor putea avea loc o multitudine de evenimente din cele mai variate, de la conferinte si întruniri pâna la concursuri si serate de dans. Holul principal este destinat expozitiilor de arta si evenimentelor sociale si este prevazut cu garderoba.

Etajul a fost reorganizat integral, printr-o compartimentare semiflexibila cu pereti usori.

Mobilierul si dotarile tehnice sunt la nivelul cerut astazi de un cinematograf modern, proiectorul fiind unul care permite difuzarea de proiectii în format 4K (ultra-high definition).

NapocaNews

 

1S0A0235