Italienii de la Nilor Grup au virat în conturile clubului de fotbal Universitatea Cluj, 10.000 de euro ca o garanţie a faptului că intenţiile lor de a cumpăra gruparea universitară sunt serioase.

La jumătatea săptămânii viitoare, la Tribunalul Comercial Botoşani, ar trebui să se pronunţe falimentul lui ”U”, dacă „investitorii” de la Nilor Grup nu mai alimentează cu alte 200.000 de euro conturile clubului.

Cel mai bine din această afacere iese Florian Walter, patronul Universităţii şi principalul creditor al clubului. Afaceristul va încasa aproximativ două milioane de euro de la italieni, dacă aceştia chiar intenţionează să cumpere gruparea de pe Cluj Arena.

Ca să scape de faliment Universitatea Cluj ar trebui ca până la jumătatea săptămânii viitoare să facă dovada plății a 200.000 de euro către mai mulți foști angajați, antrenori și jucători, care au cerut în instanță, și au obținut sentințe judecătorești

favorabile, să li se achite datoriile pe care clubul le are către ei. Cea mai mare sumă, aproximativ 100.000 de euro, conducătorii lui ”U” trebuie să o achite lui Ionel Ganea, fostul antrenor al alb-negrilor.

La înfățișarea de la jumătatea lunii trecute, administratorul judiciar al Universității, Marieta Anastasescu, a cerut și a obținut o nouă amânare a declanșării procedurii de faliment motivând că gruparea clujeană ar fi în negocieri avansate cu investitorii italieni

din grupul Nilor. Oficialii Universităţii s-au prezentat la proces fără nicio dovadă reală că clubul are bani pentru a achita restanţele financiare.

Au avut totuși asupra lor un act din care rezulta că administratorul judiciar, Marieta Anastasescu, ar negocia cu presupușii investitori.

Noul termen de judecată, și probabil ultimul, se apropie cu pași repezi, astfel că, italienii au mimat acoperirea datoriilor urgente.

Au virat în conturile Universității suma de 10.000 de euro, adică de douăzeci de ori mai puțini bani decât ar avea nevoie ”U” ca să scape încă o dată de faliment.

Un reprezentant al Universității Cluj a confirmat virarea celor 10.000 de euro, dar a precizat că e nevoie de 200.000 de euro pentru ca ”U” să-și continue activitatea în perioada imediat următoare.

Paul Panait