Liderul Consiliului Islamic pakistanez, Mohammad Khan Sheerani, a propus o noua legislatie prin care barbatii au dreptul sa-si loveasca sotiile „cu masura”, pentru a le disciplina.

Propunerea, care se intinde pe 75 de pagini, arata ca bataia este acceptabila atunci cand femeia trebuie pedepsita pentru comportamentul ei. Insa, Sheerani (foto) sustine ca legislatia interzice bataia severa, iar un bat este mai mult decat necesar pentru a baga frica femeie.

Consiliul Ideologiei Islamice este o puternica institutie constitutionala care verifica daca legile redactate de parlamentari respecta invataturile islamului.

Propunerea legislativa este perceputa ca un raspuns direct fata de legea de Protectie a Femeilor din Punjab, care a fost respinsa de legislativ. Consiliul a sustinut atunci ca legea incalca invataturile Islamului.

„Un barbat ar trebui sa aiba dreptul de a-si bate usor nevasta daca aceasta ii incalca ordinele si refuza sa se imbrace asa cum doreste acesta, daca refuza actul sexual fara a avea un motiv religios sau daca refuza sa se imbaieze inainte de actul sexual sau in timpul menstuatiei”, se arata in propunerea legislativa.

Legea sustine ca femeile ar trebui lovite atunci cand nu poarta hijab-ul sau interactioneaza cu straini, vorbesc prea tare si imprumuta alte persoane fara permisiunea sotului.

Consiliul Islamic vrea sa impuna si o interdictie pentru femeile care vor sa se alature armatei.Le va respecta indicațiile primarul musulman de origine pakistaneză al Londrei?

NapocaNews