“Nu tremurăm, vezi, ba chiar ciocnim paharele cu vitejie. Nu vă așteptați să renunțăm la plăcerile, deprinderile și viciile nostre. Chiar și bubuitul bombelor voastre, nu ne va tulbura somnul. Atunci când teama nu stă de pază, se întâmpla ceva de care ar trebui să-ți fie teamă.” – Lao Tse

Paris, 13 noiembrie 2015. Comandourile islamiste atacă din nou. Au “decolat” de la Charlie Hebdo și au doborât Franța la Bataclan: 130 de morți și 350 de răniți. Președintele Francois Hollande reușește să scape de pe Stade de France, la porțile căruia bombe umane se detonează strigând “Allah Akbar”. Strigătul arab a luat de mult locul celui francez – “Allez la France” – care oricum era incorect politic. Ajuns în Parlament, Hollande proclamă starea de urgență. Franța declară razboi terorismului. Prima măsură: jihadul supravegheat la domiciliu. Presa anunță că tuturor cetățenilor (sic) întorși din Siria și Irak li se vor impune “condiții de supraveghere drastice la revenirea lor în țară”, cum ar fi “arestul la domiciliu”. Vremea jumătăților de măsură a trecut. E război!

Bernard Cazeneuve declară că “guvernul este ferm hotărât să meargă până la capăt” și că “un proiect de hotărâre pentru disoluția moscheilor radicale va fi studiat în Consiliul de miniștri.” Din cele peste 2500 de moschei, 4 (patru) sunt considerate radicale și sunt închise. Două se vor redeschide, în scurt timp, la cererea asociațiilor musulmane și la ordinul Justiției franceze. După exact o lună de la atentate, premierul Manuel Valls îi anunță pe francezi că “Pericolul reprezentat de …. extrema dreaptă nu a fost îndepărtat”. În Franța, starea de urgență continuă.

Eric Ouzunian, ziarist și profesor universitar, a cărui fată de 17 ani a fost împușcată mortal la Bataclan, îi amenință pe teroriștii islamiști: “Nu veți avea parte de ura mea.” Premierul Manuel Valls prezintă o altă componentă importantă a strategiei anti-teroriste: cursurile de deradicalizare. Un adevărat Guantanamo francez pentru islamiștii din Hexagon. Presa află că aceștia sunt obligați să mângâie hamsteri și să-i privească în ochi minute în șir. Ședintele terapeutice sunt combinate cu fotbal, plimbări cu bicicleta, box, lecții de scufundare subacvatică și cursuri de yachting. Noul “Guantanamo” costă 80 de milioane de euro. În Franța starea de urgență rămâne în vigoare.

Războiul contra terorismului continuă și intră într-o nouă etapă: guvernul declanșează o campanie televizată pentru combaterea…islamofobiei, rasismului și antisemitismului. Clipurile difuzate pe France TV prezintă francezi albi zdrobind în bătaie musulmani și evrei, cu o dezinvoltură ce incită subliminal sentimentul anti-rasist al opiniei publice. Deși greu sesizabil, Statul Islamic și islamiștii francezi au un moment de derută. Laurence Rossignol, ministrul Familiei, profită și critică aspru femeile ce poartă valul islamic, numindu-le “militante ale islamului politic.” În Franța, portul vălul islamic în spațiile publice a fost interzis prin lege în timpul președinției lui Nicolas Sarkozy. Rossignol vorbește la televiziune și despre “ taberele de antrenament din cartiere, unde oamenii se antrenează cu arme automate.” Marine Le Pen rămâne mută: socialista i-a confiscat discursul! Pe 5 aprilie, Manuel Valls concluzionează: “Salafiștii sunt pe cale să câștige batalia culturală și ideologică din interiorul islamului francez.”

“Moderatul” Mahmoud Abbas l-a avertizat pe Barrack Obama; “Frăția Musulmană este mama tuturor organizațiilor teroriste islamice.” Guvernul egiptean a scos-o în afara legii. Congresul american se pregatește să o facă, cu toată împotrivirea lui Obama. Guvernul britanic se pregătea să o treacă pe lista organizațiilor teroriste, dar Obama….

13 Mai 2016 – 6 luni dupa atentatele de la Paris. În continuare stare de urgență. În Parc des Expositions de Paris –le Bourget, Uniunea Organizațiilor Islamice din Franța (UOIF), care controlează jumătate din moscheile Hexagonului, deschide Întâlnirea Anuală a Musulmanilor Francezi. Este a 33-a ediție. UOIF este afliată la Frăția Musulmană, organizația care are deviza : “Allah este adevărul nostru suprem, Profetul este conducătorul nostru, Coranul este legea noastră, Jihadul este drumul nostru și Martiriul marea noastră speranță.“ Crezul Frăției și al UOIF se potrivește perfect cu valorile și constituția Republicii franceze.

capture-d_c3a9cran-2016-05-17-c3a0-09-59-38

Evenimentul, a cărui vedetă este, ca de obicei, cunoscutul intelectual elvețian Tariq Ramadan (nepotul lui Hassan Al- Banna), atrage ca un magnet musulmanii veniți din întreaga Franță. Bărbați în djellabale și femei purtând burqa sau niqab participă la conferințe și vizitează librăriile. Standurile sunt pline de cărți si DVD-uri. Literatură salafistă, care preamărește jihadul, la discreție. Ibn Taymyya, care a legitimat în opera sa jihadul armat, stă alături de Sayyd Qutb, marele teoretician, strateg și inițiator al jihadului global modern. Hassan al-Banna, fondatorul Frăției Musulmane, lângă ayatollahi Khomeyni și Khamenei. Cărțile lui Youssuf Al-Qaradhawi, ghidul spiritual al Frăției, lânga cele ale fundamentalistului salafist pakistanez Abel Ala Mawdudi și ale lui Faycal Mawlawi, conducătorului organizației teroriste Jamaa Islamya. Cărți, cărți, cărți – Sharia, Jihad, Califatul mondial. Ce nu poți găsi la Alger, Tunis sau Rabat (pentru ca este interzis) găsești la Paris, unde este stare de urgență. Salafiștii amenință să câștige bătălia culturală și ideologică – Manuel Valls!

Sebastien Jallamion nu a scris o carte în care să proslăvească virtuțile jihadului, sau ale Sharia, și nici nu a militat pentru instaurarea Califatului mondial. Polițistul Sebastien Jallamion a postat pe Facebook imaginea lui Abu Bakr al-Baghdadi. Fața conducătorului Statului Islamic apărea încadrată în vizorul unei puști cu lunetă. A fost reclamat, iar Parchetul l-a acuzat de “provocare la discriminare rasială, insultarea islamului și a Profetului Mohamed”. Procurorii au cerut instanței interdicția pe viață a exercitării unei funcții publice, interzicerea pe o perioadă de 5 ani a portului armei, 8 luni de închisoare (5 cu executare), o amendă severă și obligația de a urma un tratament psihiatric! Sebastian Jallamion a fost suspendat din poliție pe o perioadă de 2 ani, fără salariu, și a fost condamnat de justiție la plata unei amenzi de 5000 de euro. Luna trecută, la Lyon, Sebastien Jallamion a fost atacat, într-o seară, de câțiva bărbați ce vorbeau cu accent magrebian. A fost doborât la pământ și călcat în picioare. A ajuns la spital cu cinci fracturi la nivelul feței, dintre care două la maxilar.

În Franța, la “Guantanamo”, islamiștii joacă fotbal, înoată, se plimbă pe bicicletă. Anul viitor, UOIF va organiza a 34-a întâlnire a musulmanilor francezi.

Starea de urgență rămâne în vigoare. Războiul contra terorismului islamic continuă: discursurile țin loc de arme, retorica de eroism. Francezii sunt ferm hotărâți să obțină victoria, respectând principiul enunțat de islamo- socialistul canadian Justin Trudeau: “Dacă îți ucizi inamicii, ei înving”.

Bogdan Calehari