Mai mulți responsabili germani au acuzat-o în cursul weekendului pe Angela Merkel, cancelarul Germaniei, că pune prea mult Europa în mâinile Turciei și că expune Uniunea Europeană șantajului președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit ediției online de duminică a cotidianului francez Le Figaro, scrie Agerpres.

‘Nu sunt împotriva discuțiilor cu Turcia, dar cred că există și pericolul de a deveni dependenți de Ankara’, a declarat Horst Seehofer, lider al CSU, partidul conservator bavarez aliat al partidului Angelei Merkel, CDU.

Membri ai SPD (Partidul Social-Democrat, partener de coaliție al CDU), ai stângii radicale și ai Verzilor și-au exprimat de asemenea preocuparea în acest sens.

Cem Ozdemir, colider al Partidului ecologist german și fiu de imigranți turci, a declarat publicației Welt am Sonntag că acordul cu Ankara expune Europa riscului unui șantaj, estimând că Angela Merkel este responsabilă în mare măsură de această situație.

Sahra Wagenknecht, membră a partidului stângii radicale Die Linke (Stânga), a evocat de asemenea riscul unui ‘șantaj’, estimând că Erdogan ‘se simte net întărit în a încălca drepturile omului’.

NapocaNews