Ministrul ungar de externe, Peter Szijjarto, a respins dur declaratiile fostului presedinte american Bill Clinton care a afirmat la sfarsitul saptamanii trecute ca tari precum Ungaria au obosit de democratie si construiesc un regim autoritar, multe ca Rusia lui Vladimir Putin, relateaza marti agentia MTI.

”Nimeni, nici chiar Clinton, nu-i poate jigni pe unguri”, care au luptat pentru libertatea lor, cu zeci de mii care si-au sacrificat vietile, a declarat Szijjarto marti agentiei MTI. A injosi lupta pentru libertate a ungurilor in acest mod este inacceptabil, a declarat Szijjarto, adaugand ca Bill Clinton stie foarte bine ca ungurii au decis in cadrul unor alegeri democratice in legatura cu viitorul tarii lor.

”S-ar putea ca lui Bill Clinton sa nu-i placa decizia poporului ungar, dar acesta nu este un motiv de a-l insulta”, a afirmat ministrul ungar.

Site-ul index.hu a relatat luni ca, in cadrul unei actiuni de campanie pentru sotia sa la College of New Jersey vinerea trecuta, Bill Clinton s-a referit la Ungaria si la Polonia ca la ”doua tari care nu ar fi fost libere daca nu ar fi fost SUA”. El a adaugat ca ungurii au decis acum ca democratia este ”mult prea problematica” si ca doresc o conducere in stilul lui Putin.

NapocaNews

Putin-Orban-620x400