Echipa masculină de baschet U-BT Cluj a pierdut cu scorul de 75-82 primul meci din seria celor programate în finala mică a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM), în faţa rivalei de altădată, Steaua Bucureşti.

Victoria roş-albaştrilor este al treilea consecutiv în acest sezon al LNBM, în faţa clujenilor. Aşa cum şi-au obişnuit deja fanii, baschetbaliştii lui Marcel Ţenter au început foarte bine meciul, iar primul sfert a fost de departe şi cel mai spectaculos al

jocului. Alb-negrii s-au impus cu 27-23. Problemele clujenilor au apărut mult mai devreme decât s-ar fi anticipat. Al doilea parţial a fost unul strâns şi marcat de o serie nesfârşită de greşeli de ambele părţi.

Steaua şi-a adjudecat sfertul doi (13-12), dar clujenii păstrău un punct avans pe tabela de scor, la intrarea la cabine. Steliştii au intrat pe parchet mult mai decişi să întoarcă soarta meciului şi au reuşit acest lucru încă din sfertul trei, pe care şi l-au

adjudecat cu scorul de 26-17. Ultimul parţial de joc a reprezentat doar o goană a clujenilor după egalare şi, eventual trimiterea meciului în prelungiri.

Elevii lui Ţenter au câştigat sfertul patru, scor 19-18, dar au pierdut partida. Cel mai bun om al echipei U-BT a fost şi de această dată Kyndall Dykes, cu 23 de puncte marcate, 3 recuperări şi 4 pase decisive, sprijinit de Ivan Zigeranovic, cu 20 de puncte şi 5 recuperări.

Finala mică a LNBM se dispută după regula cel mai bun din trei partide, următoarea fiind programată pe 25 mai, la Cluj-Napoca.

Paul Panait