Vot crucial pentru Marea Britanie si intreaga Uniune Europeana. Urnele s-au inchis, britanicii au decis, lumea intreaga asteapta cu sufletul la gura rezultatul: devine UE mai puternica sau asistam la inceputul sfarsitului?

46,5 milioane de britanici cu drept de vot au fost chemati joi la urne, iar raspunsul a fost unul masiv, inregistrandu-se, dupa mai toate estimarile, o prezenta record.

Au aparut si primele rezultate oficiale. Autoritatile au centralizat voturile exprimate in aproape toate circumscriptiile britanice. Pana acum conduce tabara care vrea iesirea din Uniunea Europeana.

Rezultatul final va fi anuntat vineri dimineata. Premierul David Cameron, cel care a convocat acest referendum, se va adresa apoi natiunii.

Ziua votului a fost marcata de furtuni violente si inundatii in zona Londrei, dar si in sud-estul Angliei. Cu toate acestea, umorul britanic nu s-a lasat umbrit si Internetul a fost umplut cu poze care infatiseaza cainii care-si asteapta stapanii sa iasa de la vot si povesti conform carora pixurile cu care se voteaza ar fi „aranjate” astfel incat sa iasa un anumit rezultat.

NapocaNews